eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Kawior z bakłażana - Caviar d'aubergine

data dodania: 2013-08-08 12:51
autor: Praliné
źródło: wino-francja-kuchnia.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • bakłażan
  • oliwa
  • cytryna
  • czosnek
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
  • szalotka

   Nasza piękną gruszkę miłości, oberżynę czy tez bakłażana - jak wolimy, myjemy, osuszamy i przekrajamy na pół. Odcinamy końcówkę, nacinamy kratkę, skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem. Nadziewamy czosnkiem i ziołami. Składamy dwie polówki, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 170°C na 60 minut. Po upieczeniu wykrajamy miąższ bakłażana, pozbywamy się niepotrzebnych gałązek z ziół i łączymy z posiekaną szalotką i jednym świeżym ząbkiem czosnku, dodając jeszcze łyżkę oliwy, soku z cytryny i kilka listków bazylii, przyprawiamy do smaku, siekamy całość albo, jak kto woli, miksujemy blenderem do uzyskania puree. Podajemy ostudzone i rozkoszujemy się smakiem !

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.