eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pieczone jabłka z syropem klonowym

data dodania: 2013-01-23 20:43
autor: vinciwsp
źródło: najsmaczniejsze.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 3 jabłka
  • 3 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • do smaku cynamon
  • do posypania cukier brązowy
  • 3 łyżki kruszonki

   Jabłka myjemy,odcinamy wierzch i wydrążamy środek nasienny specjalnym nożykiem. Wybierajmy do pieczenia niezbyt wielkie jabłka. Do środka jabłka wlewamy syrop klonowy, posypujemy posiekanymi orzechami wymieszanymi z rodzynkami. Delikatnie oprószamy cynamonem. Na wierzch dajemy kruszonkę. Ja akurat miałem w zamrażalniku kruche ciasto, więc starłem na tarce i posypałem wierzch jabłek. Ponownie oprószamy delikatnie cynamonem. Wierzch posypujemy odrobiną cukru brązowego. pieczemy około 30 minut w temperaturze 180'C.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.