eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Klopsiki z indyka po marokańsku z cytrusowym kus-kusem

data dodania: 2013-01-09 13:39
autor: Babeczka_piecze
źródło: babeczkapiecze.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 500g mielonego mięsa z indyka
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 2 łyżeczki chilli w proszku
  • 2 łyżeczki kuminu
  • 2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • miąższ z 1 pomarańczy pokrojony na kawałki
  • 3/4 szklanki kus-kusu
  • 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka kolendry drobno posiekana

   W dużej misce wymieszaj mięso, przyprawy, skórkę z pomarańczy i cebulę. Z mieszaniny uformuj klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Wysyp kus kus do miseczki i zalej go bulionem, przykryj folią aluminiową i odstaw na około 10 minut. Rozgrzej oliwę na patelni. Smaż klopsiki przez około 12 minut, obracając tak aby z każdej strony były obsmażone. Przemieszaj kus kus widelcem. Dodaj pokrojoną pomarańczę i natkę kolendry. Całość wymieszaj. Serwuj razem z klopsikami. Smacznego!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.