eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Frittata ze szpinakiem i chorizo

data dodania: 2013-01-09 13:10
autor: Babeczka_piecze
źródło: babeczkapiecze.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 kiełbaska chorizo pokrojona w plasterki
  • 1 łyżka masła
  • 5 jajek
  • 150g żółtego sera pokrojonego w kostkę
  • sól i pieprz
  • 80g świeżych liści szpinaku

   Masło roztop na średniej patelni. Dodaj kiełbasę i smaż aż stanie się złota i chrupiąca (około 5 minut). Dodaj szpinak i wymieszaj całość. Jajka rozmąć z dodatkiem soli i pieprzu. Wylej jajka na patelnie. Poukładaj na wierzchu kostki sera. Zmniejsz ogień i gotuj całość przez około 3-4 minuty, aż całość się zetnie. Najlepiej smakuje z grzankami. Smacznego!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.