eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Kremowa zupa porowa

data dodania: 2013-01-08 14:43
autor: izulek81
źródło: kuchenkowo.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • por
  • bulion
  • cebula
  • serek topiony
  • jajka przepiórcze do dekoracji

   1. Cebule obrać, posiekać.
2. Pory pokroić w plasterki, 5 dkg odłożyć, resztę wraz z cebulą zeszklić na oleju a następnie zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień, gotować jeszcze 2-3 minuty.
3. Dołożyć serki topione, mieszać, aż całkiem się rozpuszczą.
4. Wszystkie składniki zmiksować na gładko. Dodać pory, gotować 5 minut. Zupę doprawić. Rozlać do bulionówek.
5. Jajka przepiórcze nabić na wykałaczki na przemian z listkami natki. Na każdej z bulionówek położyć "szaszłyk".

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.