eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Placek po węgiersku

data dodania: 2013-01-04 13:29
autor: DomowyKucharz
źródło: domowykucharz.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • wieprzowina - 400 g
  • czerwona papryka - 1
  • pieczarki - 250 g
  • mąka pszenna dwie łyżki
  • śmietana - kilka łyżek do podania
  • przecier pomidorowy - 20 ml
  • czosnek - 2 ząbki
  • sól
  • pieprz czarny
  • papryka ostra

   Mięso gulaszowe myjemy pod zimną wodą, kroimy w kostki i kładziemy na patelnię by się troszkę obsmażyło.
Siekamy dwa ząbki czosnku, które dokładamy do mięsa. Następnie myjemy paprykę, obieramy ją i kroimy w paski.
Dolewamy wody do mięsa tak aby delikatnie je zakryło. Po upływie 30-40 min wrzucamy wcześniej pokrojoną paprykę oraz przecier pomidorowy.
Gulasz gotujemy aż mięso zmięknie około 1,5h - 2h. Pod koniec dodajemy sól, pieprz oraz ostrą paprykę.
Do szklanki wsypujemy 2 łyżki mąki i zalewamy ją małą ilością wody, mieszamy. Gdy się wymiesza zaprawiamy gorącym sosem. Dolewamy mąkę do gulaszu i gotujemy jeszcze kilka chwil.
Na placek nałożyć porcję gulaszu i polać śmietaną.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.