eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


pierogi z mięsem i kapustą

data dodania: 2013-01-04 13:22
autor: DomowyKucharz
źródło: domowykucharz.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • mąka pszenna ok 0,5 kg
  • jajko 1
  • olej łyżka
  • sól
  • średnia świeża kapusta
  • mięso mielone wieprzowe 20 dag
  • cebula 1

   Chciałbym przedstawić Wam przepis na domowe pierogi z mięsem i kapustą. Zamiast mięsa mielonego można użyć kiełbasę pokrojoną w kostkę.


Kapustę pokroić w ósemki, posolić 1,5 łyżeczki soli, gotować 20 minut
Następnie odcedzić, zostawić do ostygnięcia, zmielić na większych oczkach lub skroić
Mięso usmażyć
Osobno zeszklić cebulkę, dodać kapustę i mięso, wszystko razem chwilę smażyć, doprawić do smaku, a następnie odstawić do ostygnięcia
Z 0,5 kg mąki, 1 jajka, łyżki oleju, odrobiny soli zarabiamy ciasto ciepłą wodą
Szklanką wykrawamy w cieście kółka, nakładamy farsz i lepimy pierogi

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.