eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Talerz śródziemnomorski

data dodania: 2012-10-16 14:49
autor: DeCare
źródło: przysmakiswiata.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 4 plastry wędzonego łososia
  • świeży koperek (posiekany)
  • świeży rozmaryn (posiekany)
  • 4 suszone pomidory Conchilia
  • 8 oliwek nadziewanych papryką Gaea
  • Oliwa Sitia Gaea
  • 4 krewetki królewskie
  • 1 ząbek czosnku
  • pomidorki koktajlowe
  • SOS
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 6 łyżek oliwy z oliwek Sitia Gaea
  • 2 łyżkikaparów Conchilia
  • skórka z 1/2 cytryny

   1. Krewetki przesmażamy z czosnkiem na oliwie.
2. Przygotowujemy sos miksując wszystkie podane składniki.
3. Oliwki i pomidorki kroimy na pół.
4. Na talerzu układamy łososia zwiniętego w rulony.
5. Na każdego suszonego pomidora kładziemy krewetkę.
6. Każdą porcję przekąsek polewamy sosem.
7. Całość posypujemy rozmarynem, koperkiem i oliwkami. Polewamy dekoracyjnie odrobiną oliwy.
8. Podajemy.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.