eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Z cyklu proste i tanie: eskalopki z kurczaka i sera

data dodania: 2012-08-28 15:54
autor: CookingCooking
źródło: iziorka.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
  • ok. 20 dag pieczarek
  • łyżka masła
  • 1 cebula
  • ok, 25 dag żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pół pęczka zielonej pietruszki
  • sól, pieprz

   1. Cebulę kroję w drobną kostkę, podsmażam na maśle. Kiedy będzie szklista, dodaję starte na grubych oczkach pieczarki. Podsmażam, aż do wyparowania wody (ok. 6-8 minut). Lekko doprawiam solą i pieprzem.
2. Pokrojonego w kosteczkę kurczaka, wystudzone pieczarki, starty na grubych oczkach ser, jajka, mąkę i przyprawy mieszam w misce. Mąka i jajko są składnikami tylko łączącymi, może więc się zdażyć, że aby połączyć składniki nie potrzeba aż dwóch jajek czy dwóch łyżek mąki. Powstała masa ma nie kleić się do rąk.
3.Z powstałej pasy formułuję kotlety (ok. wielkości dłoni) i smażę na patelni teflonowej przez około 3-4 minuty z obu stron, aż do zarumienienia na złoto.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.