eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pieczona owsianka rabarbarowa

data dodania: 2012-08-07 11:57
autor: redrosse
źródło: smakokosa.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2-3 łodygi rabarbaru
  • 8 łyżek płatków owsianych
  • 2 łyżki dowolnych otrąb
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 garstki pestek dyni
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kropel olejku migdałowego
  • 1-2 łyżeczki miodu

   Rabarbar umyłam, obrałam, pokroiłam w kostkę, wyłożyłam nim naczynie. Pozostałe składniki (oprócz miodu) wymieszałam ze sobą i dodałam do rabarbaru. Piekłam ok 30 minut w 190*C. Na ostatnie 5 minut położyłam na wierzch miód.

SMACZNEGO!:)

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.