eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Lekka frittata z cukinią

data dodania: 2012-08-07 10:46
autor: redrosse
źródło: smakokosa.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1/2 cukini
  • 100g twarogu chudego
  • 1 jajo
  • 3 cienkie plastry papryki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, czosnek granulowany

   Cukinię obieram, trę na dużych oczkach. Dodaję do niej pozostałe składniki, mieszam. Zapiekę 30minut w 180*C. Jeśli zdarzyłoby się, że konsystencja jest nadal za lejąca, polecam włączyć termobieg na ok 10 minut.

*Podane składniki najlepiej pasują do małej formy do tarty- u mnie wyszedł cienki placek.

SMACZNEGO!

Komentuj ten przepis


Pyszne i szybkie danie,ja dodałam jeszcze pyszne suszone pomidory z Lidla,mniam....
2013-10-09 19:47 przez: Anonim



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.