eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową

data dodania: 2012-06-21 11:40
autor: Gastrosfera
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • kruche babeczki do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake
  • jogurt naturalny 2 - 3 łyżki
  • twaróg półtłusty 300 g
  • skórka z jednej cytryny
  • szczypta kurkumy
  • sól do smaku
  • szczypta cukru
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji
  • świeża mięta 1 mały pęczek

   1. Twaróg połączyć z jogurtem
2. Dodać kurkumę, cukier, sól do smaku
3. Wyrobić jednolitą masę
4. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową
5. Dokładnie wymieszać
6. Tartaletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.