eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Farfalloni con spinaci

data dodania: 2012-03-19 15:22
autor: Beatka
źródło: kuchniabeatki.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 300g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
  • 1 jajko, 1 cebula, 2 łyżki masła, sól, pieprz
  • 3 ząbki czosnku, łyżka gęstej śmietany 18%
  • makaron kokardki (farfalloni)

   Makaron gotujemy wg przepisu. Cebulę drobno siekamy, czosnek kroimy. Masło roztapiamy na patelni i smażymy na nim cebulę z czosnkiem aż do zeszklenia. Dodajemy zamrożony szpinak. Kiedy się roztopi i zrobi się taka "papka" mieszamy aż wytopiona woda lekko odparuje. Dodajemy jajko i śmietanę i intensywnie mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku. Do gorącego szpinaku wkładamy ciepły makaron i wszystko razem mieszamy.
Smacznego!

 

 

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.