eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Francuskie podusie bananowo-czekoladowe

data dodania: 2012-03-08 16:41
autor: agawa1984
źródło: smakchwili.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • ciasto francuskie
  • nutella
  • banan

   Ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować  i pociąć na kwadraty, same decydujecie o ilości upieczonych ciastek (ile kwadratów tyle poduszeczkowych ciasteczek), Wykładamy na rozwałkowany kwadrat czubatą  łyżkę czekolady i układamy parę plasterków banana na tej czekoladzie, należy uważać by krańce ciasta nie przykryć czekoladą czy bananem, bo będziemy mieć problem ze sklejeniem ciasta. Ja robiłam dosyć spore podusie, bo mój kwadrat rozwałkowany był w wymiarach 10x10cm i dałam 2 łyżki czekolady i plasterki na całej jej długości. Same musicie zadbać o wypełnienie waszej podusi, jeśli po złożeniu ciasta jest płaska można jeszcze rozłożyć ciasto i dodać czekolady czy banana.. Gdy wkład do podusi już gotowy składamy na pół ciasto francuskie równo (brzegi do brzegów) i ugniatając je widelcem dookoła, łączymy te dwie warstwy. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temp. 180 0 C i pieczemy ok. 20 min.

 

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.