eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Brukselka!

data dodania: 2012-03-07 13:40
autor: eater
źródło: oneginetatopa.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Brukselka (w takiej ilości w jakiej planujemy ją zjeść)
  • bułka tarta, masło, sól

   Brukselkę umyć, następnie obrać z zewnętrznych listków, obciąć twarde końcówki z dołu. Zagotować osoloną wodę w dużym garnku. Gotować przez chwilę sprawdzając czy brukselka jest miękka – da się wbić w nią widelec. Odcedzić starannie. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego na 150 stopni piekarnika Następnie na spokojnie roztopić masło na małej patelni, dodać bułkę tartą i szybko mieszać. Wyciągnąć brukselkę z piekarnika, przełożyć do miski dodać bułkę tartą z masłem.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.