eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Dorsz w panierce krewetkowej

data dodania: 2012-02-26 16:09
autor: eater
źródło: oneginetatopa.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 4 filety z dorsza (ważne by kawałki ryby były grube, takie około 1cm lub więcej)
  • 2 jajka, trochę mąki, 0,4 l mleka,
  • sól, pieprz, panierka krewetkowa
  • cytryna pokrojona w ćwiartki
  • olej do smażenia (słonecznikowy)

   Dorsza umyć, posypać solą i pieprzem. Następnie zanurzyć w mleku, potem w jajku w mące, na koniec bardzo starannie obtoczyć w panierce krewetkowej. Filety smażyć na dużej patelni w dużej ilości oleju. Uwaga, duże filety smażyć „na raty”. Usmażone filety włożyć do naczynia żaroodpornego i do piekarnika rozgrzanego na 150 stopni. Do każdego kawałka ryby podać ćwiartkę cytryny do skropienia. Podawać z ziemniakami tłuczonymi, gotowanymi lub frytkami i mizerią oczywiście.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.