eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Dorsz z kruszonką z oliwek i suszonych pomidorów

data dodania: 2012-02-18 18:00
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 60 g suszonych pomidorów, 40 g czarnych oliwek,
  • 100 g czerstwego chleba, 4 filety z dorsza
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 łyżka stołowego białego wina

   Suszone pomidory, oliwki, chleb i natkę pietruszki miksujemy na drobną kruszonkę (lub bardzo drobno siekamy ostrym nożem). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Filety z dorsza posypujemy solą, umieszczamy z żaroodpornym naczyniu. polewamy oliwą i winem. pieczemy przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. po tym czasie rybę posypujemy przygotowaną kruszonką i pieczemy przez kolejne 10 minut - tak by kruszonka się zrumieniła.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.