eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa z pieczonej pietruszki

data dodania: 2012-02-16 15:18
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka mielonej kolendry,
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu, pół łyżeczki kurkumy,
  • 1 duża cebula podzielona na ósemki, 2 ząbki czosnku,
  • 675 g pietruszki, puszka krojonych pomidorów,
  • 1,2 l bulionu warzywnego, 1 łyżka soku z cytryny,
  • sól, pieprz, czarnuszka do posypania

   Pietruszkę obieramy, kroimy w grubą kostkę. Razem z cebulą i czosnkiem wkładamy do żaroodpornego naczynia. Zalewamy mieszanką oliwy z oliwek, kolendry, kurkumy i kuminu. Dokładnie mieszamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na pół godziny.
Kiedy warzywa zmiękną miksujemy je blenderem razem z połową bulionu. Powstałą masę łączymy z resztą wywaru warzywnego. Dodajemy pomidory z puszki, sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez około 30 minut.
Przed podaniem posypujemy ziarnami czarnuszki.
Gotowe!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.