eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa gulaszowa z pomidorami, papryką i pieczarkami

data dodania: 2012-02-09 15:19
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 4 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 puszki krojonych pomidorów,
  • 500 g mięsa gulaszowego,
  • 2 czerwone papryki,
  • 300 g pieczarek, 1 duża cebula,
  • 2 łyżki mielonej papryki,
  • liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego,
  • sól, pieprz

   Mięso obtaczamy w mielonej papryce, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Drobno posiekaną cebulę podsmażamy do miękkości na łyżce rozgrzanego masła. Dodajemy pieczarki. Smażymy przez 10 minut, by odparować wodę z grzybów. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz wcześniej usmażone mięso. Zalewamy pomidorami z puszki. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, dodajemy przyprawy - liście laurowe oraz ziele angielskie, sól i pieprz. Gotujemy pod przykryciem przez 30 - 40 minut.
Gotowe!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.