eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Baskijski przysmak – sałatka krabowa – przekąska biegacza

data dodania: 2012-02-08 16:48
autor: eater
źródło: oneginetatopa.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Paczka paluszków krabowych (ważne by były to takie w zalewie, a nie najtańsze mrożone),
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • garść zielonych oliwek pokrojonych na plasterki,
  • kilka plastrów szynki pokrojonej w kostkę (można użyć zarówno gotowanej jak i hamon’a),
  • majonez (kilka łyżek)

   Paluszki krabowe pokroić – najpierw wzdłuż potem na jak najmniejsze plasterki. Pokroić oliwki, pokroić jajka, pokroić szynkę…Gdy już wszystko pokroimy to dodać majonezu i starannie wymieszać. W wersji Baskijskiej często na takiej małej kanapeczce – przekąsce układa się jeszcze krewetkę.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.