eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa z ciecierzycy

data dodania: 2012-02-08 11:02
autor: vegan_monkey
źródło: feed-me-and-then-become-my-friend.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 szklanka suchej ciecierzycy
  • 2 liście laurowe
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 3 pory, 3 ząbki czosnku

   Ciecierzycę zalej wodą i zostaw na noc (6-8h). Następnie ją przecedź, zalej wrzątkiem, dodaj liście laurowe i gotuj przez 60-90 minut (aż ciecierzyca będzie miękka). W garnku zagotuj bulion warzywny, wrzuć pokrojone pory i czosnek. Gotuj do miękkości (5-8 minut). Ciecierzycę przecedź, 2/3 wrzuć do malaksera, wlej bulion z porami i czosnkiem. Wszystko dokładnie zmiksuj, przelej do garnka, wrzuć pozostałą ciecierzycę. I już.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.