eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Tatar ze śledzia na kociewską nutę

data dodania: 2012-01-22 00:29
autor: Psotunia
źródło: psotypsotki.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 6-7 filetów matiasów
  • 3 ziemniaki
  • duża czerwona cebula
  • 2 kiszone ogórki
  • jedno winne jabłko
  • 2 jajka
  • oliwa
  • pieprz
  • łyżeczka soku z cytryny

   Śledzie zalałam wodą i moczyłam około godziny.
W międzyczasie ugotowałam w łupinach 3 ziemniaki uprzednio
porządnie wyszorowane. Kiedy wystygły przekroiłam na pół i wydrążyłam.
Jajka ugotowałam na twardo.
Ogórki, jabłko, cebulę i dokładnie osuszone filety pokroiłam w kosteczkę.
Dodałam chlust oliwy, pieprz świeżo utłuczony i sok z cytryny.
Wymieszałam. Tatarem wypełniłam ziemniaczane łódki, ułożyłam
na półmiskach. Przybrałam posiekanymi jajkami i natką pietruszki.
Skropiłam oliwą. Można jeszcze posypać majerankiem.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.