eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pasztet z selera

data dodania: 2011-12-07 09:14
autor: katarzyna_sar
źródło: kuchniana5.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 1 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 duże selery
  • 2 duże cebule (najlepiej czerwone)
  • 4 jajka
  • masło lub margaryna
  • 2 kostki rosołowe - najlepiej grzybowe
  • 1 szklanka tartej bułki

   Selery umyć i obrać, zetrzeć na grubej tarce. Cebule drobno posiekać, wymieszać z selerami. Przełożyć do garnka, zalać szklanką wody. Dodać 2 łyżki masła lub margaryny i kostki rosołowe. Dusić na maleńkim ogniu około godziny - masa powinna rozgotować się na papkę.

Masę ostudzić, dodać żółtka i tartą bułkę, a białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać, przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki keksówki. Piec godzinę w temperaturze 190 stopni C.

Smacznego !

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.