eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Cycki pod pierzyną

data dodania: 2011-11-22 14:30
autor: KrychaiZdzichu
źródło: dobrazagrycha.wordpress.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 kurzy cycek
  • 4 duże pieczarki
  • 1 czerwona papryka, garść tartego żółtego sera
  • bułka tarta, 1 jajko
  • ząbek czosnku, masło
  • mąka, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, sól, pieprz

   Nasajmpierw, cytując klasyka, weźmisz czarno kure……..nie mata czarnych?! Nu dobra, insze jakieś też ujdą, byleby cytate. A jak już weźmisz, to se możesz taki cacusi obiadek przyrządzić:

Cycka przyrządzamy a’la schabowe (mąka+jajko+bułka). Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę i czosnek w drobną kostkę. Smażymy wszystko do miękkości na masełku z dodatkiem przypraw i ziół. Nie żałujemy gałki muszkatołowej – nada potrawie charakterystyczny smak. Cyckowe kotlety przekładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy pierzyną z pieczarek i posypujemy serem. Zapiekamy ok. 8 min. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.