eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pasztet z selera

data dodania: 2011-11-17 13:06
autor: MagdaSmakZdrowia
źródło: smak-zdrowia.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 duże selery (1kg)
  • liście z selera
  • 1 marchew (100g)
  • 2 duże cebule (200g)
  • 2 jajka (120g)
  • przyprawy

   Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć z przyprawami na lekko złoty kolor. Seler i marchewkę ugotować i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Liście selera ugotować i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z roztrzepanym jajkiem i przyprawić, opcjonalnie można dodać kurkumę dla koloru. Blaszkę posmarować odrobiną oleju i wysypać bułką tartą lub kaszą manną, nałożyć masę warzywną. Piec w temperaturze 1800C około 30-40 minut aż pasztet się przyrumieni. Z podanych proporcji wychodzi 12 porcji pasztetu.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.