eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Gulasz wołowy w sosie pomidorowym

data dodania: 2010-03-10 04:02
autor: deltron
Średnia ocena potrawy:
  • 3 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 50 dag wolowiny gulaszowej
  • łyżka smalcu
  • 2 łyżki oliwy do smażenia
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • mielona ostra papryka
  • cebula
  • pomidor
  • szklanka soku pomidorowego

   Mięso kroimy w drobną kostkę,posypujemy mąką wymieszaną z przyprawami,odkładamy w chłodne miejsce na 2 godz.W rondlu rozgrzewamy oliwę,dodajemy smalec,smażymy mięso na bardzo gorącym tłuszczu,rumieniąc ze wszystkich stron.Dodajemy posiekaną cebulę,podlewamy 1/2 szklanki wody,dusimy pod przykryciem 30 min.Gdy mięso będzie prawie miękkie,dodajemy obrany ze skórki i pozbawiony pestek,pokrojony w cząstki pomidor,wlewamy sok,zagotowujemy,doprawiamy do smaku.Gdy sos będzie zbyt gęsty,można dodać łyżkę rosołu lub soku pomidorowego.Podajemy z grubym makaronem, ryżem lub z kładzionymi kluskami.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.