eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Parzybroda

data dodania: 2011-11-15 21:21
autor: wrotka_online
źródło: wrotkaonline.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!
przepis kulinarny Parzybroda

Podobne przepisy

Składniki przepisu

  • główka białej kapusty
  • kawałek żeberka, włoszczyzna
  • 50 dag ziemniaków, 10 dag wędzonego boczku
  • 1 łyżka smalcu, 1 łyżka mąki
  • cukier, sól, pieprz, 1 łyżeczka nasion kminku

   Na mięsie i warzywach ugotować bulion. Umytą kapustę pokroić w niezbyt cienkie kawałki, włożyć do garnka i zalać 1 litrem bulionu. Gotować ok. 30 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, kminek, sól oraz pieprz, zamieszać i dusić ok. 20 minut.

Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać smalec i mąkę, zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją odrobiną bulionu i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczypta cukru.

Komentuj ten przepis


gotuje to!
2011-11-16 00:13 przez: Anonim



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.