eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Bakłażan nadziewany kaszką kuskus

data dodania: 2011-11-11 12:35
autor: Foodpornveganstyle
źródło: foodpornveganstyle.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • kuskus (1 szklanka)
  • sok z cytryny (2 łyżki)
  • 1 bakłażan, oliwa z oliwek
  • 1 duża cebula, 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory, 2 łyżki świeżej pietruszki
  • 60g tofu, sól, pieprz

   Nagrzać piekarnik na 180 stopni Celsjusza.
Do kuskusu wlać sok z cytryny, dodać odpowiednią ilość gorącej wody, przykryć i odstawić na bok.
Wydrążyć bakłażana.
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek usmażyć pokrojoną cebulę, czosnek, dodać pokrojony, wydrążony wcześniej miąższ z bakłażana, smażyć kilka minut, następnie dodać pomidory pokrojone w kostkę i smażyć dalej, po chwili dodać przygotowany wcześniej kuskus i pietruszkę, dodać sól i pieprz.
Skropić wydrążonego bakłażana oliwą z oliwek, pokruszyć tofu i posypać, następnie wypełnić bakłażana kuskusem z warzywami, na górze posypać resztą tofu, skropić oliwą z oliwek i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35-40 minut.
Serwować z sałatką.
Smacznego :)

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.