eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Bruschetta z awokado i pomidorem

data dodania: 2011-11-04 10:03
autor: domaskowa
źródło: domiwkuchni.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 bagietka (dł. ok. 40cm)
  • 1 świeże awokado
  • 1 świeży pomidor
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • ew. sól i czubryca

   Bagietkę pokroić w poprzek w cienkie kromeczki. Na spodek wylać trochę oliwy i maczać w niej każdą kromkę. Każdą kromkę układać na papierze do pieczenia na kratce od piekarnika.
Awokado i pomidora umyć, awokado obrać ze skórki, warzywa pokroić w drobną kosteczkę, wcisnąć sok z połówki cytryny i dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, w razie potrzeby dolać trochę oliwy. Gotową mieszankę układać na kromkach, posypać solą i czubrycą.
Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach około 10 minut, by bruschetta była chrupiąca.

Smacznego,

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.