eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Ryba zapiekana pod "pesto" ze słonecznika

data dodania: 2011-10-31 19:16
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • filety z białej ryby (np. z soli), oliwa z oliwek
  • 1 ząbek czosnku, suszony koperek i pietruszka
  • ziarna słonecznika, sól, pierz
  • sok z cytryny, kawałek masła

   Rybę posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Pozostałe składniki rozdrabniamy tak, by powstała pasta o konsystencji pesto. Układamy ją na filetach. Na każdy kawałek ryby nakładamy odrobinę masła. Filety zawijamy w kieszonkę z folii aluminiowej, Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.
Podajemy z kuskusem wymieszanym z groszkiem konserwowym.
Gotowe!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.