eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Biała kiełbasa po staropolsku

data dodania: 2010-03-10 04:02
autor: deltron
Średnia ocena potrawy:
  • 4 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 kg surowej białej kiełbasy
  • duża łyżka smalcu
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 duże cebule
  • liście sałaty
  • plasterki pomidora lub ogórka

   Na spód szerokiego garnka kładziemy warstwę kiełbasy,zalewamy zimną wodą tak,aby przykrywała ją na centymetr,dodajemy smalec,oliwę i wolno ogrzewamy na małym ogniu w odkrytym naczyniu.Po odparowaniu wody rumienimy kiełbasę na złocisty kolor,przykrywamy pokrojoną w piórka cebulą i dusimy na małym ogniu,pod przykryciem,aż cebula nabierze lekko brunatnego koloru.Usmażoną kiełbasę dzielimy na równe porcje,układamy na liściach sałaty,dekorujemy plasterkami pomidora lub ogórka i posypujemy smażoną cebulą.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.