eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Kebab/gyros z sosem czosnkowym

data dodania: 2011-10-28 14:54
autor: Fiolunka
źródło: kuchcikowo.wordpress.com
Średnia ocena potrawy:
  • 1 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 3 średnie udka z kurczaka
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 6 ogórków konserwowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 80 ml śmietany (18%)
  • 8 pomidorków koktajlowych (cherry)
  • chlebek pita (4 sztuki)
  • przyprawa do gyrosa
  • olej do smażenia

   Udka z kurczaka ugotować, kapustę pekińską umyć i poszatkować, ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę, pomidory pokroić w ćwiartki. Czosnek obrać i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, wymieszać z kilkoma łyżkami śmietany i doprawić do smaku według własnych preferencji. Z kurczaka zdjąć skórę i „obskubać” go z mięsa, następnie oskubane mięsko pokroić jeszcze na drobniejsze kawałki, polać łyżeczką oliwy z oliwek i posypać przyprawą kebab/gyros. Całość wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć ok. 10 minut na małym ogniu. Do chlebków pita włożyć warstwami – ogórki, pomidory, sałatę, usmażonego kurczaka i polać sosem czosnkowym.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.