eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Muszle z dynią, fetą i sosem z pietruszki

data dodania: 2011-10-28 10:40
autor: Aneta89
źródło: frittieforno.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1,5 szklanki miąższu dyni (wcześniej upieczonej w piekarniku, oprószonej solą i pieprzem, skropioną oliwą, temperatura około 200 stopni, 20 – 30 minut)
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Pół opakowania fety
  • Pęczek pietruszki
  • Kilka oliwek
  • Makaron w kształcie muszli
  • Oliwa z oliwek
  • Śmietana 30 lub 36%
  • Sól, pieprz, pieprz ziołowy

   Upieczoną dynię rozdrobnić, cebulę i czosnek drobno posiekać. Na oliwę podsmażyć najpierw cebulę i czosnek, po chwili dodać dynię. Doprawić, podsmażyć kilka minut. Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu. Fetę pokroić w kostkę, oliwki w plasterki. Natkę pietruszki drobno posiekać, dodać śmietanę, doprawić lekko do smaku. Muszle nadziewać przygotowanym farszem, do każdej muszli dokładać dwie lub trzy kostki fety i plasterek oliwki. Układać w naczyniu żaroodpornym, polać sosem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.