eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Rybka w papilotach

data dodania: 2011-10-25 11:16
autor: Aneta89
źródło: frittieforno.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 3 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 filety z ryby (po około 150-200g każdy)
  • 2 pory (część biała i jasnozielona)
  • Nać pietruszki
  • Śmietana 30%
  • Parę plasterków cytryny
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

   Pory pokroić w drobne półplasterki. Podsmażyć na oliwie, tak żeby zmiękły ale się nie przypiekły (niecałe 10 min na niewielkim ogniu), przyprawić solą i pieprzem. Folię aluminiową posmarować oliwą, wyłożyć plasterkami cytryny na wielkość fileta, położyć na nich rybę, przykryć porem i natką pietruszki (mogą być inne ulubione zioła, chociaż nie polecam bardzo wyrazistych ziół jak bazylia czy oregano). Całość polać śmietaną, około 2-3 łyżki na porcję. Folię zawinąć, zostawiając wolną przestrzeń. Piec 12-15 minut (w zależności od ryby) w 220°C. Podawać zawinięte w folię z ziemniakami, frytkami, surówkami lub czego tylko dusza zapragnie.

Smacznego!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.