eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pasta z makreli i moreli konserwowych Eterno na kanapki

data dodania: 2011-10-24 13:20
autor: przysmakieterno
źródło: przysmakieterno.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Wędzona makrela - 1 sztuka
  • Morele w zalewie słodko-kwaśnej Eterno - 1 słoik
  • Jajka - 4 szt.
  • Majonez - 1 łyżka
  • Żółty ser - ok.15dag
  • Papryka - 1szt. mała

   Przygotować rybę - obrać ze skóry, oczyścić z ości. Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Na tarce zetrzeć żółty ser, przygotować paprykę - umyć i wyjąć gniazdo nasienne. Rodzaj żółtego sera zależy od Waszych upodobań, polecam np. morski bo jest wyrazisty w smaku, a dla dbających o dietę odtłuszczony: Hit z Ryk.
Odcedzić morele.
Przełożyć makrelę do miski, rozgnieść delikatnie widelcem, pokroić bardzo drobno jajka i paprykę, posiekać jak najdrobniej odcedzone morele. Wszystko wymieszać, dodając 1 łyżkę majonezu. Nie potrzeba dodawać żadnych przypraw, wszystkie składniki są bardzo wyraziste w smaku, a ich połączenie jest wystarczające do uzyskania idealnej kompozycji. Jak lubicie gładką masę możecie zmiksować składniki blenderem.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.