eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Złoty kurczak z brukselką

data dodania: 2011-10-18 08:18
autor: PasjaGotowania
źródło: naszapasjagotowania.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 250g piersi z kurczaka
  • po szczypcie przypraw: papryki słodkiej, papryki ostrej, kolendry mielonej, imbiru, kurkumy, gałki muszkatołowej, cynamonu, kminku, soli
  • mąka, 400 g brukselki
  • 200 ml passaty pomidorowej, 3 ząbki czosnku
  • oregano, bazylia, sos sojowy
  • olej arachidowy do smażenia

   Pierś kurczaka kroimy na kawałki. Nacieramy przyprawami i wstawiamy na 30 min. do lodówki. Brukselki przekrawamy. Rozgrzewamy na patelni olej arachidowy, dodajemy posiekany czosnek i brukselki. Podsmażamy i polewamy sosem sojowym. Dodajemy zioła i zalewamy passatą. Dusimy 30 min.
Wyjmujemy kurczaka z lodówki i obtaczamy w mące. Smażymy na oleju arachidowym, podajemy z brukselką.
Smacznego!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.