eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Soczewica po pakistańsku z ziemniakami

data dodania: 2011-10-14 15:37
autor: Foodpornveganstyle
źródło: foodpornveganstyle.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 4 średnie ziemniaki, ugotowane w łupinkach
  • 1,5 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy
  • 2 łyżeczki bulionu warzywnego
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 listki laurowe
  • 1 marynowana papryczka piri-piri
  • 2cm świeżego startego imbiru
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • łyżeczka pieprzu cayenne
  • sól, pieprz

   Soczewicę gotujemy na bulionie warzywnym. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oliwie z oliwek. Liście laurowe spalić na ogniu, wrzucić do cebuli. Dodać papryczkę piri-piri, imbir i przyprawy. Smażymy kilka minut, dodajemy ugotowaną soczewicę oraz pokrojone ziemniaki. Podsmażamy kilka minut i gotowe :) Smacznego :)

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.