eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Ziemniaki faszerowane szpinakiem

data dodania: 2011-10-14 15:23
autor: duszek
źródło: potrawyregionalne.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • ziemniaki, szpinak (najlepiej świeży)
  • ser lazur, ser parmezan
  • 2 łyżki śmietany, 3-4 ząbki czosnku
  • kiełbasa / boczek wędzony, oliwa z oliwek

   Ziemniaki umyłam i podgotowałam w całości.
Ostudziłam je,wyłożyłam na blachę i nacięłam każdy z nich.
Szpinak i starty czosnek, podsmażyłam chwilę na oliwie z oliwek.
Dodałam do niego pokruszony ser lazur.
Dodałam śmietanę i pieprz.
Wymieszałam.I sos szpinakowy gotowy.
Podsmażyłam pokrojoną w kostkę kiełbaskę-można też plasterki wędzonego boczku.
Teraz nadziewałam ziemniaki szpinakiem i kiełbaską.
Posypałam je startym parmezanem
Można je trochę polać oliwką.Wstawiłam do piekarnika na około 30-40 minut ( zależy od miękkości podgotowanych ziemniaków )i piekłam w temperaturze 220 stopni.
SMACZNEGO!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.