eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pożywne kotlety z mięcha i kartofli

data dodania: 2011-10-14 09:50
autor: KrychaiZdzichu
źródło: dobrazagrycha.wordpress.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 4 duże ziemniaki
  • 250 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 1 duża cebula, 3 duże pieczarki
  • Kawałek boczku wędzonego (ok. 4/4 cm), Pół pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko, Bułka tarta, Olej

   Rozmaryn, zioła prowansalskie, cząber, majeranek, bazylia, gałka muszkatołowa, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie i ugniatamy. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na skwarki. Do tłuszczu pozostałego po smażeniu boczku dolewamy łyżkę oleju. Cebulę i pieczarki kroimy w kosteczkę i smażymy. Natkę pietruszki siekamy. W dużej misce łączymy ziemniaki, mięso, cebulę, pieczarki, boczek, natkę pietruszki, jajko, 3 łyżki bułki tartej, przyprawiamy wg własnego uznania i dokładnie mieszamy. Formujemy duże kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto. Podajemy z surówką ze świeżych warzyw.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.