eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Sos balsamico

data dodania: 2011-10-11 14:03
autor: Pyniu
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Ocet balsamiczny - 0,5l
  • Miód - 0,2l
  • Cukier trzcinowy - 2 łyżki
  • Bazylia, oregano, tymianek - po jednej łyżce.

   Do garnka z grubym dnem wlewamy ocet i doprowadzamy do wrzenia następnie dodajemy zioła i cukier. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 min. dodajemy miód. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na ostrym ogniu około 5 min aż sos zacznie gęstnieć. Następnie sos należy przecedzić do butelki ze szczelnym zamknięciem. Świetny dodatek do wszystkiego. Może to kogoś zdziwić ale ten sos świetnie komponuje się z mięsiwami, warzywami a nawet lodami waniliowymi.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.