eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa zacierkowa

data dodania: 2011-10-03 13:13
autor: duszek
źródło: potrawyregionalne.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • por, kawałek selera, marchew
  • pietruszka, 2-3 szt.skrzydełek kurzych
  • 3-4 ziemniaki, 3-4 łyżki zacierki makaronowej
  • parę plasterków boczku wędzonego, majeranek
  • ziele angielskie, liście laurowe, sól,pieprz

   Wlałam do garnka wodę - włożyłam skrzydełka,pokrojony na kawałki seler,por,liście laurowe i ziele angielskie.
Marchewkę i niedużą pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach.Warzywa podsmażyłam na maśle na patelni i dodałam do zupy.
dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki.
Następnie zacierki.
Przyprawiłam solą,pieprzem i majerankiem.
Podsmażyłam na patelni pokrojony, wędzony boczek i pod koniec gotowania dodałam go do zupy.
I zupka zacierkowa gotowa.Smacznego!
Po około 30 minutach wyjęłam warzywa i kurczaka.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.