eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pizza wiejska

data dodania: 2011-09-20 21:31
autor: domaskowa
źródło: domiwkuchni.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 300g oczyszczonych, obranych i umytych pieczarek
  • mała puszka kukurydzy, 1 mała papryka czerwona lub zielona
  • 1 czerwona cebula, 100g cienkich plastrów boczku wędzonego
  • 100g kiełbasy pokrojonej w plasterki, 200g żółtego sera

   Piekarnik nagrzać do 200 stopni, a blaszkę wysmarować olejem.

Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni na maśle, aż cała woda odparuje, lekko posolić, usmażone pieczarki wyłożyć na sitko i odsączyć.

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blaszkę (u mnie blaszka od małego piecyka) i rozwałkować lub rozgnieść dłońmi, posmarować grubo sosem pomidorowym, można posypać świeżą, pokrojoną bazylią i oregano.

Ciasto posypać serem, położyć przestudzone pieczarki, następnie położyć pokrojony w kawałki boczek, posypać pokrojoną w piórka cebulą, pokrojoną w plasterki papryką i posypać kukurydzą. Na samym końcu rozłożyć plasterki kiełbasy.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.