eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Cytrynowy łosoś

data dodania: 2011-09-19 15:18
autor: Cytryna
źródło: gotowanienawszystko.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 filety z łososia, skórka i sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz, odrobina mąki do oprószenia ryby
  • kilka łyżek oliwy z oliwek do smażenia, garść płatków migdałów
  • 2 łyżki masła, szczypta soli, szczypta cynamonu

   Szpinak robimy według uznania. Ja zrobiłam liście z wyciśniętym czosnkiem i beszamelem (łyżka masła, łyżka mąki pół szklanki mleka) doprawiłam solą i gałką muszkatołową.

Sok z cytryny mieszamy z otartą skórką, solimy i nacieramy łososia a następnie oprószamy go mąką i smażymy na oliwie.
w tym czasie na maśle podsmażamy płatki migdałów, doprawiamy je solą i szczyptą cynamonu. Słono-maślano-cynamonowy smal jest dla mnie po prostu super i na pewno użyję tego pomysłu do innych ryb lub mięsa.

Na szpinaku układamy rybę posypujemy ją płatkami migdałów.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.