eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Gołąbki z kaszą gryczaną

data dodania: 2011-01-21 14:25
autor: babciakrysia
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 3 sazszetki kaszy gryczanej
  • 30 dag pieczarek
  • 2-3 cebule
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek
  • sos grzybowy

   Ugotować kaszę. Liście kapusty sparzyć w gorącej wodzie. Podsmażyć posiekaną drobno cebulę. Pieczarki obrać, posiekać podsmażyć. Przestudzoną kaszę i pieczarki zemleć w maszynce o grubym sitku, dodać cebulę, doprawić solą, pieprzem wymieszać. Nałożyć farsz na liście kapusty, zawinąć, przewiązać szczypiorkiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego podlać wodą i podusić w piekarniku 180C 30-40 minut.Ewentualnie posoli, popieprzyć. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.