eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa gulaszowa

data dodania: 2011-01-21 11:28
autor: edan_
źródło: edangotuje.blog.onet.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 0,5 kg wołowiny, im lepszej tym lepiej, ja daję głównie tzw. gulaszowe
  • 1 duża cebula, 2 papryki (czerwone, zielone)
  • 2 spore sparzone i obrane ze skórki pomidory (ja dodaję puszkę pomidorów krojonych)
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki papryki mielonej ostrej
  • pieprz, sól, olej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 szklanka bulionu wołowego z kostki
  • po puszce fasoli białej i czerwonej

   W rondlu zeszklić cebulę na oleju. Dodać paprykę mieloną. Należy uważać, by nie przypalić papryki, gdyż potrawa zrobi się gorzka. Dodać mięso pokrojone w drobną kostkę. Podgotować, zalać bulionem i gotować 30 min. Dodać posiekany czosnek, pokrojone w kostkę lub paski papryki (kto jak lubi) oraz pomidory. Posolić i popieprzyć. Gotować 15-20 min. Pod koniec - i to jest mój wymysł - dodać puszką fasoli czerwonej i/lub puszkę fasoli białej (odsączone). Ja dodaję i jedną i drugą. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.