eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Fettuccine z podgrzybkami

data dodania: 2011-09-01 15:30
autor: MonikaMadejek
źródło: szufladakuchenna.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • podgrzybki, cebula
  • śmietanka 18% (słodka)
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz, curry
  • koperek
  • makaron (ja preferuję fettuccine)

   Do sosu bierzemy tylko kapelusze (jeśli kurki, to w całości). Jeśli to są podgrzybki, warto wyciąć tę "gąbkę", bo z sosu zrobi się ciapka. Cebulę kroimy na drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzane masło i smażymy, aż się zeszkli. W tym czasie siekamy kapelusze i dorzucamy do cebuli. Smażymy razem około 10 minut. Wlewamy śmietankę (powinna porządnie przykryć grzyby), odrobinę soli (później dosmaczymy, bo część śmietanki wyparuje), pieprzu i curry. Dusimy na małym ogniu często mieszając do momentu, aż uzyskamy konsystencję sosu. W momencie wlania śmietanki możemy spokojnie nastawiać makaron, bo mniej więcej tyle czasu potrzebujemy do jego ugotowania. Teraz wystarczy doprawić, dosypać posiekany koperek i zalać sosem makaron.
Smacznego!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.