eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Fasola po cygańsku

data dodania: 2011-09-01 12:33
autor: edan_
źródło: edangotuje.blog.onet.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 30 dag mielonej wieprzowiny
  • 50 dag czerwonej fasoli - lub, co prostsze, 2 puszki
  • 2 cebule, szklanka wywaru mięsnego
  • czerwona papryka, 2 pomidory
  • czosnek, oliwa z oliwek, sól, pieprz, chilli

   O ile nie korzystamy z fasoli w puszce, fasolę namoczyć na 12 godzin, ugotować w wodzie w której się moczyła. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie tłuszczu. Mięso umyć, zemleć i dodać do zeszklonej cebuli, dusić razem kilka minut. Posolić i dodać wywar mięsny, pozostawić na małym ogniu. Paprykę i pomidory (obrane ze skóry) pokroić w kostkę włożyć na patelnie z odrobiną oliwy i smażyć do odparowania płynu. Czosnek obrać, posiekać. Połączyć wszystkie składniki, chwilę pogotować, przyprawić tak aby potrawa była pikantna.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.