eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa jarzynowa z zacierkami

data dodania: 2011-08-31 22:18
autor: wrotka_online
źródło: wrotkaonline.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • kilka skrzydełek drobiowych na wywar
  • pół kalafiora, 2 marchewki
  • 1/4 selera, mała pietruszka
  • 30 dag fasolki szparagowej, 3 średniej wielkości pomidory
  • natka pietruszki, sól, pieprz
  • Zacierki:
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • woda

   Z mięsa ugotuj wywar, dodaj do niego obrane i pokrojone w kostkę warzywa. Następnie kalafior pokrojony w różyczki i fasolkę szparagową. Gotuj wszystko do miękkości warzyw. Przypraw do smaku.

Przygotuj ciasto na zacierki.

Do miski przesiej mąkę i dodaj tyle wody, by zagnieść elastyczne, dość twarde ciasto. Pozostaw je na 15 minut, po czy skub małe kluseczki lub zetrzyj na grubej tarce jarzynowej. Tak przygotowane zacierki wrzuć do gotującej się zupy i gotuj przez mniej więcej 5 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.