eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pasta con pomodori, czyli klasyczny sos bolognese

data dodania: 2011-08-27 17:18
autor: domaskowa
źródło: domiwkuchni.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 200g mielonego mięsa
  • 300g świeżych, obranych ze skórki pomidorów
  • 2 ząbki czosnku, pół dużej cebuli
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • łyżka oleju
  • posiekane świeże lub starte suszone zioła
  • parmezan do posypania
  • 160g suchego makaronu

   Na patelni rozgrzać olej, wrzucić zmiażdżony czosnek i posiekaną drobno cebulkę, zeszklić. Dodać mięso i smażyć, na dość wysokim ogniu, aż mięso nie tyle się usmaży, co aż zacznie zarumieniać. W tym momencie dodajemy pomidory, przecier i zioła, dokładnie mieszamy, aż pomidory uzyskają status pulpy. Doprawiamy sola i pieprzem.

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy makaron z wody i wkładamy go z powrotem do garnka, dokładamy gorący sos i dokładnie mieszamy. Podajemy od razu, danie posypujemy parmezanem i ozdabiamy bazylią.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.