eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Niemki marynowane

data dodania: 2011-08-26 09:09
autor: jasiu
Średnia ocena potrawy:
  • 2.8125 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 kg niemek
  • szklanka octu
  • cebula
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • cukier
  • sól

   Grzyby dokładnie oczyszczamy i myjemy, zalewamy 2 litrami osolonej wody i gotujemy około 15 minut.Przygotowujemy marynatę: cebulę obieramy, kroimy w półplasterki, ocet rozcieńczamy 3 szklankami wody, dodajemy do niego cebulę, łyżeczkę soli, cukier i przyprawy, gotujemy 10 minut. Ugotowane grzyby wkładamy do słoików, zalewamy marynatą, dokładnie zakręcamy.

Komentuj ten przepis


płaską łyżkę stołową cukru, aczkolwiek to kwestia gustu- niektórzy nie dodają wcale. Natomiast jeżeli chodzi o ocet i wodę, to w przepisie podane są proporcje 1:3 i są to proporcję na kwaśniejszą wersję. Jeśli ktoś woli łagodniejszą wersję polecam proporcje 1:4
2013-09-17 09:09 przez: jasiu ile cukru ?
2013-09-07 12:35 przez: Anonim



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.